De ce Conferinta Nationala a Mediatorilor este evenimentul anului in domeniul medierii? (medierenet.ro)

De ce Conferinta Nationala a Mediatorilor este evenimentul anului in domeniul medierii?Am fost intrebat recent, de ce consider ca evenimentul anului in mediere este Conferinta Nationala a Mediatorilor …
Pentru mine ca si mediator, un eveniment este cu adevarat o reusita atunci cand am posibilitatea de a fi alaturi de cat mai multi colegi si de a dezbate cu ei problemele cu care ne confruntam ca si profesie.

Ca si membru in Consiliu de mediere, sunt constient de asteptarile colegilor mei mediatori de la forul national de conducere. Prefer de fiecare data o critica constructiva venita de la colegii mei in detrimentul evitarii luarii unei pozitii. Asa cum spuneam mereu, prezenta oricui in Consiliu este pentru o perioada limitata, apartenenta la corpul profesional este cea care ne apropie si ne transforma intr-o comunitate puternica.

Nu stiu cum este pentru altii insa pentru mine ca si mediator, nimic nu poate fi mai important decat momentul in care sunt alaturi de sute de colegi veniti din toata tara, dezbatand problemele cu care ne confruntam, construind solutii si dezvoltand noi directii de dezvoltare/consolidare a profesiei noastre. Mereu am considerat ca nu frumusetea discursurilor este cea care conteaza ci realizarile cuantificate in rezultate palpabile, de necontestat. Dincolo de orice, Conferinta Nationala este un motiv de mandrie pentru orice mediator care participa si un prilej de implicare personala spre bunul mers al profesiei.

Ceea ce se intampla in profesie, dificultatile sau realizarile mediatorilor, propunerile colegilor din tara, cunoasterea asteptarilor corpului profesional, directiile de urmat, nevoile concrete ale mediatorilor…sunt cele care conteaza CU ADEVARAT!

Conferinta Nationala este un moment aparte in care cu totii ne afirmam cu mandrie apartenenta la profesia de mediator, cea mai frumoasa profesie din lume!

Iata de ce pentru mine, Zeno Sustac, mediator, Conferinta Nationala conteaza cu adevarat!

Nota personala: Evenimentele organizate pentru promovarea medierii nu au drept scop construirea „celebritatii” unor organizatori, ci consolidarea profesiei de mediator! Am sustinut si voi sustine mereu orice eveniment de promovare a medierii organizat de mediatori, in acest sens, lansandu-va invitatia ca de fiecare data cand organizati un eveniment de acest tip, sa trimiteti un anunt care sa fie postat pe site-ul Consiliului de Mediere!

Zeno Sustac, mediator

Inscriere newsletter

Zeno Daniel Sustac 2012